mandag den 13. april 2009

Zarens dværg er lige udkommet som pocket bog i Danmark.


Jeg er glad. Gyldendal har lige udsendt Zarens dværg som pocketbog i Danmark.

Det betyder, at du kan haste ned i din 7-11 og købe den sammen med din romsnegl. Eller endnu bedre, du kan spurte hen til din gode boghandler og investere i et eksemplar for 69,95 kr. (Det er da fundet for de penge. Ikke engang 70 kr, men kun 69,95!)

Zarens dværg er i forvejen min mest solgte roman, og den har klaret sig godt i USA, hvor den har fået strålende anmeldelser i en af Californiens allerstørste aviser, San Diego Union Tribune, Seattle Times og i vigtige litterære tidsskrifter som The Believer og Rain Taxi.

På amazon.com ligger der ydermere intet mindre end 80 anmeldelser fra amerikanske bibliotekarer, bogklubber og almindelige læsere, og 75% af dem er meget positive.

Men det er selvfølgelig den danske version, der udkom som pocket bog d. 21. april.


Anne Marie Løn, vinder af de gyldne laurbær i 2001. Hun ved én ting eller to om dværge i dansk litteratur.

2
Da Zarens dværg var Månedens bog i Bonniers bogklub i foråret 2006, skrev Anne Marie Løn i medlemmernes blad:

"Sørine Bentsdatter, født i præstegården i landsbyen Brønshøj, 1684, er en grim og rapkæftet kælling. Hun er dværg ... og slet ikke til at stå for. Det er med en sorgmunter, klukkende latter man læser Sørines beretning om sit liv."

"Siddende gemt i en kæmpemæssig kage bliver hun foræret til Zaren af Rusland, da han er kommet til Københavns Slot for at hjælpe Kong Frederik den Fjerde med at angribe Skåne. Zaren er glad for gaven. Under navnet Surinka kommer hun til Petersborg og installeres i en dværgelejlighed med Zarens yndlingsdværg, Lukas. Han synes hun er sød. Det er ikke gengældt ..."

"En mageløs bog, Peter H. Fogtdals bedste. Selvom det er barske løjer, sidder man med en følelse af sødme og poesi ..."


I marts 2006 skrev Niels Houkjær i Berlingske:
"Det er vildt befriende at læse denne groteske skildring langt ude fra fiktionens overdrev, og det er mange år siden i dansk litteratur, at en fabulerende nutidsroman balancerer så tæt på den sandsynlige historiske virkelighed."

*

Ja, jeg kunne blive ved, men det forbyder min medfødte beskedenhed mig.

Okay, så kommer der en anmeldelse til, men kun fordi du tigger:

"Det er en rigtig god roman ... sørgelig, morsom, dyb. Som livet selv." - Jon Helt Haarder, Jyllands-Posten, Denmark

Zarens dværg er også udkommet i Frankrig, Canada og Portugal, og jeg har været på bogturne med bogen i ni amerikanske stater - og i Strasbourg. Det kan du læse om andet steds på min blog, hvis du ikke har andet fornuftigt at bruge dit liv til ...

Tak fordi du kiggede forbi. Du er et meget godt menneske!


Selv Obama kom til min bogsignering af The Tsar's Dwarf i San Francisco i februar. Det var inden han fik sin nye hund. Nu har han ikke tid til den slags mere ...*******************

Ingen kommentarer:

Zarens dværg som Gyldendal pocket, 69,50 kr.

Zarens dværg som Gyldendal pocket, 69,50 kr.
Tredje udgave. 20.000 solgte eksemplarer. Også udgivet i USA, Canada, Frankrig og Portugal. *******