torsdag den 3. november 2016

Da Louise Fribo fik en læseorgasme i garderoben på Det Ny TeaterLouise Fribo er en af Danmarks største musicalstjerner. Når hun synger, bryder machomænd sammen og tuder som pigespejdere. Det sker ofte, at ambulancer venter foran teatret med lugtesalte, hjertemassager og sopran-narkose, så folk kan ta' hjem uden hjælp.

Men selv med disse hjælpemidler er sensitive sjæle påvirket af Louises sang i ugevis, månedsvis -  ja, nogle gange i inkarnationer. Det er ikke så mærkeligt, for Louise har sunget Mozart i Salzburg og Andrew Lloyd Webber i London; hun har været alene på scenen med John Malkovich i California og overlevet; hun har prøvesunget på La Scala i Milano og holdt julekoncerter i Maribo, så hvad mere kan man opnå her i livet? 
Men det smukkeste ved Louise er ikke hendes stemme; det er hendes kærlighed til god litteratur. Ofte bruger Louise 23 af dagens 24 timer på at læse, især hvis det er mine bøger. Der gik ganske vist tyve år før hun fik læst min debutroman Letmælksprofeten, og det var kun fordi hun fandt et slidt eksemplar i et møntvaskeri. Men hun var en stor fan af Zarens dværg, og da Det egyptiske hjerte udkom, fik Louise en af de læseorgasmer, som forlænger et liv med ti år.

Og det var endda en orgasme i garderoben på Det Ny Teater, hvor hun skulle ind og spille abedisse i The Sound of Music. Og abedisser får ikke orgasmer; det skulle da lige være, hvis de spilles af Louise.

Vil du gerne ha' en god læseroplevelse ligesom Louise?  Så skulle du læse Det egyptiske hjerte. Bjørn Bredal i Politiken, bibliotekernes lektørudtalelse, Majbritte Ulrikkeholm og Peter Duetoft er folk, som har skamrost den offentligt uden at være blevet bestukket af mig, selv om guderne skal vide, jeg forsøgte.

Du kan få min mystiske roman (der foregår i middelalderens Venedig, Egypten i det 18. århundrede og i København i dag) i din boghandel eller online som f.eks. hos Arnold Busck eller SAXO.
Når Louise ikke læser eller passer sine søde børn, giver hun koncerter over alt. Du kan se hendes kalender her https://www.facebook.com/Louisefribokoncert/events

På bloggen under kan du læse Bjørn Bredals anmeldelse af Det egyptiske hjerte eller se et lille citat ude i den højre margin her på siden. 


******

Ingen kommentarer:

Zarens dværg som Gyldendal pocket, 69,50 kr.

Zarens dværg som Gyldendal pocket, 69,50 kr.
Tredje udgave. Over 20.000 solgte eksemplarer. Også udgivet i USA, Canada, Frankrig, Portugal og Ukraine. *******